Saturday, November 27, 2010

Saturday 27/11/2010

ary ni aku jln2 ngn Along aku...thanx sis sudi ajak teman..hahaha...padahal aku yg nk ikot..konon2 nk cri barang...hahaha..ktorg g Jusco Wangsa Maju..hehehe...actually aku sje je nk ikot utk hilngkn bosan aku spnjng cuti sem ni..hehe...urm lpe plak Angah xde kat umah..da 2 ary da..die de kursus..kalau xmsti lgy gamat..hahaha...along biase la die nk bli barng die..dpt handbag n bju..lpe plak skng kn musim cuti skola kat JJ de bkak cam pameran la tuk bdak2..de Maskot ULTRAMAN..tpi xsmpat nk take pic sbb sume budak yg pgy..xkn aku nk tergolong gak kn2.??.da settle sume aku ni maseh bosan la...ajak Along aku g Wangse Walk..tpi jln2 je..sekadar mnghilngkn bosan..tpi tau x pe aku dpt...hehehe..my Favuorite...Urmm..YUMMY..YUMMY..............
.
.
.
.....

hahaha...mne je aku g klau jmpe mesti bli...LUV U FAMOUS ALMOND..
(0_0)

Friday, November 26, 2010

27 November


HAPY BEZDAY
SWEET 19
SEMOGA PANJANG UMO N MURAH REZKI
SEMOGA APA YG DIINGINI AKAN DAPAT DIKECPI..
HAPY n HAPY n HAPY
MAYBE THIS IS LAST WISHES FROM ME..
TO:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
M******* F*****

Dekatkn Diriku dgn Dirimu..

Bismillahirrahmanirohim..dgn nama Allah yg maha pemurah lgy maha mengasihani...
Ya Allah dugaan apakh yg sedang kau berikan terhadap hambamu ini..??
da lme bende ni xmghantui diriku Ya Allah...
tapi kenapa sekarang disaat aku gembira kau tarik kegembiraan ku ini Ya Allah..??
ble difikirkn bende ni aku jdi benci driku ini..
apakah aku banyak melakukan DOSA Ya Allah..??
apakah SOLATKU selama ini beerti Ya Allah..??
apakah DOAKU diterima Ya Allah..??
sesungguhnya aku xkuat Ya Allah..
menghadapi perkara ini..
apakah TANGISANKU selama ini kau dengar Ya Allah..??
xde apa yg aku boleh buat selain menangis..
terkenangkn diriku yg lemah ini..
betapa kerasnye hati ku ini Ya Allah..??
betapa hitamkah hati ku ini Ya Allah..??
Kau ampunilah segala dosaku Ya Allah...
dosa kedua ibu bapaku
dosa sekian muslimin muslimat yg masih idop mahu pn yg telah meninggal dunia...
kau tabahkanlah diri ku menghadapi ujian yg mendatang..
kuatknlah ingatanku terhadapmu Ya Allah...
kau jauhilah aku dari segala godaan Syaitan Ya Allah...
Dekatknlah Diriku ini Dengan Dirimu Ya Allah
Amin Ya Rabbal Alamin...


 sekadar renungan bersama..tiada niat apa2..;)


Thursday, November 25, 2010

Disaat aku merindui Kamoo..:(


sejak cuti2 sem ni aku agak kebosanan la...
engt nk jmpe ngn member aku..Fara Suhana Sayd Idris
rindu sgt sama die..
n..
sorng lagy bestie aku..
Nur Millatina Najjini Bt Mohd Hizam
ini bdak da 5 tahun aku xjmp..bru jmpe dlm FB..:(
mmg nges la kn ble aku kol die..
de 1 bende yg aku jnji ngn die tyme sekolah rendah..
huhu...
TINA i really miss u dear..
aku tau ko nk sgt2 jmpe aku.
nk aku cite pasal die..
tpi ko rapat ngn die..
tpi skng die da buang Fb die..
ko msti xtau kn..??
tpi aku sumpah aku mis die..
a few day Birthday die..
Help me Tina..
I need 2 see u as soon as posible..

Tuesday, November 23, 2010

G.O.N.E..

thanx 4 everthing...dgn delete everything about u...mybe dgn cara 2 ko puas..!!!xpe aku xksah jnji ko puas ngn ape yg ko wat...aku xpnah nk benci org..tpi ko wat smapi aku benci sgt ko..!!npe la aku knal org cam ko...??jgn rsau lpas aku anta text 2 aku da x ggu ko..ary2 aku doa spaye ko sdar ngn ape yg ko buat..klau ko pn da bahgie...aku jgak berhak bahgie kn...???kte same2 sdar ksilapan dri kte...!!aku mmg doa sgt2 ko jmpe org yg lebih baek sgt2 dri aku...aku kn jhat ngn ko..???aku kn pnas baran..???aku kn xmatang ble cakap..??kn..??xpe la bia sume2 aku yg jawab...!!jwpn 2 hnye aku je tau...!!g la jauh2 n jgn kte jmpe lgy...!!

Wedding

assalamualaikum w.b.t...finally dpt gak aku mengarang kat blog aku ni..hehe...rindu bangat..ye la..xkn aku je nj gne tenet..abg aku adik aku pn nk gak gne kn..huhu...urm 20 november 2010..aku g kenduri kawen cousin aku kat DEWAN PERDANA FELDA...huhu..tmpt nye agak besar jgak la...register kol 8 mlm..tpi dsbbkn ktorg ni fmly so trus la msuk cri tmpt dduk...best sgt2 kenduri die..menteri yg dtg ary 2 adlh Datuk Seri Zahid Hamidi n wife..yg laen aku xknal sgt..mmg rmai gak sdare mara aku dri Perak trun..best sgt la dpt jmpe sume kn...tpi xsume la..haha..(ayat mcm bengong2 je)..

   -kami yg agak gile nk berposing..

   -sdre mare aku yg wat hal sndri..!!
   -makanan yg disedikan..haha..mmg kenyang la kn...bcoz pgy 2 kenduri kat Pahang..tpi xsmpt nk snap pic 
  -KAMI...sorng xckup..abg aku..g Shout Award kat Bkit Jalil..huhu
  -ni la pengntin yg diraikan Abg Shahril n Kak Diyana...SELAMAT PENGANTIN BARU..


sory xdpt nk snap pic ngn pengntin bcoz majlis ni terlalu formal..so kne ikot role yg ditetapkan...;)

Thursday, November 18, 2010

16/10/2010-17/10/2010

hehehe..assalamualaikum...rindu sama blog ku ni..;p..before that..I ALREADY FINISH EXAM 4 THIS SEM...alhamdulillah...hope result yg aku dpt pn ok..insyallah..mau pulang kerumah...becoz malam ni aku mau pulang ke kg ku d perak..i'm so exited...nk jmpe Tok..nk gaduh2 ngn Tok...hehe..dlm kol 12.30tgh abg aku smpai depan hostel...huhu..cpt je nk amik ak blik..xsmpat nk tgok lme2 muke kwan2 aku..haha...after that tyme OTW snggah amik cousin aku kat Mahsa kolej..die nk follow ktorg blik skaly..hehe..urm lpas maghrib je sume da siap...2 biji kete 3 org driver..hahaha..aku cam biase la..kete along la aku naek..rindu sama Neo..huhu..otw blik mmg sedap la kn tekan minyak...smpai la kat Jelapang..perghh.da strt jem...

 

 nie la pic yg smpat aku snap mse nga jem 2(kene mara)...haha..mne xnye..jln nga jem bole lgy aku ni snap2 pic..huhu...sory yea...agk lme gak la dkt kol 12 tgh mlm gak bru smpi...ALHAMDULILLAH


HARI RAYA KORBAN
Dgr takbir sayup je aty aku..teringt lak kwan aku yg xblik beraye..huhu..pergh..mmg ngntok gle mate aku...mak da kejut...
    6.40pg: yana..yana..bangun2..smyng suboh..!!org da mandi raye ni..
aku bangon la ngan mengantkonye...tpi smyng subuh dulu..air SEJUKK..nk mandi xmampu..haha...tpi lpas selesai solat subuh terus g mndi..hehe...SELAMAT ARY RAYE KORBAN SUME...;p..kol 8 pgy ayah da bsing2 mne xnye..xsiap lgy nk g solat sunat aidiladha,..smapi2 kol 8.30..org da nk strt...huhuh..selamat aku sempat..klau x...!!xdpt nk solat sunat...urm AIDILADHA selalunye mmg org akan wat korban..!!kat kg aku de 4 ekor lembu utk dikorbankan ayah aku nye lembu utk dikorbankn seekor shj...aku hnye mmpu tgok je lembu 2..hehe..biasenye raya haji ni fmly aku mmg jrang blik kg..ye la msing2 bkn cuti pnjng pn..tpi disebabkan tahun ni ayah aku wat korban so kene la blik kg..!!cuti kakak2 aku pn kene korban gak mcm lembu yg kene sembelih ni..haha..

- tyme ni lembu2 ni nga relax..!!
- da maen kejar2 nmpak lembu ni...
- ha..!!alhamdulillah..sudah disembelih pn..
nie la org kuat nye..haha..Ayah n Abang aku..hehehe....;)
 thanx a lot gak kat org2 kg ni..ni la sume org kuat ni....

Alhamdulillah segale yg dirancang da pn selesai...semoga rezeki semua bertambah..Aminnn..;)

Monday, November 8, 2010

ary ni saya x tdo...;)

pagy suda..pukol 5.28 minit pagy...malam saya x tdo...melayan someone jap..hahaha...skang saya mau tido..before that nk tunggu dulu subuh masuk..sembahyang then saya mau tido..mata da ngntok..klau aku lena skang confirm2 la x bangun sembahyang terus..haha..!!sangat2 sengal kan..so before azan masuk elok la buat ape yg patut kan..huhu...perut aku ni asyik meragam pulak..!!da bape kali kuar masuk toilet..!!hohohoh...bantal..katil wait for me ok..naseb baek la sok xde pape...!!sume da tido..waa lenanye anda..saya..???bakal mengikuti anda t...tapi yg penting saya mau tunggu azan subuh berkumandang dulu...

Friday, November 5, 2010

FALL FOR YOU..;p

urm..this song it's to mean 4 me..
                                    I am so sad because you stay away from me ..
                                    But I accept all this with an openmind...
                                    This is because ALLAH is always with us..
                                                       AMINNN..

kenangan dulu...;p

 tibe2 ary ni aku teringat zaman sekolah dulu..haha...tyme form 3 la banyak sangat kenangan yg x mungkin aku akan lupe...rindu sangat kat sekolah aku..SEKOLAH MENENGAH AGAMA TELOK KEMANG,PORT DICKSON,N.9..haha..krang sume penah terpikir x nak duduk jauh ngn family seawal usia 13 tahun..??mesti xpnah terlintaskn sume 2..cam 2 gak la aku..bende sume dtg xduge..sume gara2 ayah yg xbgy aku skola jauh..then sruh aku msuk skola depan rumah aku 2..urm aku xnk..tpi ble dpt twaran skola ni aku terus nk try dok hostel..mule2 mak ngn ayah mmg xbgy sbb jauh sgt..sume xcaye yg aku bley berdikari..hehe..tpi lpas aku pujuk..akhirnye lpaskn gak aku msuk..hahaha..sgt2 jhat kn aku ni..huhuhu..mmg mcm2 pengalaman n dugaan dok hostel ni..ngn xde air la..mandi berebut2 la..kene denda la..mcm2 la yg xdpt nk describekn..menangis..??dlm aty je..sambung blik cite tyme f3 tdi..haha..aku dok klas 3 Al-Farabi..guru klas tyme 2 Cik Masmarina..ketua klas Muiz..pnolong plak Thahirah..hahaha...diterajui plak oleh aku Yana,,Fara,,Khansa,,Haja,,Zainatul,,Azlina,,n Natrah..then laki plak Aziq,,Ikhmal,,Aiman Jawe,,Afiq,,Ehsan,,Noh,,Ejat,,Salleh,,Shah Zarul,,Shaari n Amirul Ashraf...sumpah wei aku rindu korng sume...sengal plak aku mlm2 ni..sory guys kalo de nme yg ttnggal..tpi aku rse xkot..hahaha..!!klas kte ni rapat sgt...actually gmbr2 sume de tpi 1 fail aku tertinggal kat sne..mmg xkn jmpe la kn..ble nk wat reunion lgy wei serius aku rindu sgt expecially AIMAN JAWE n NYAMUK (AFIQ)..
REALLY MISS ALL OF U MUCH...(T_T)


Wednesday, November 3, 2010

alhamdulillah...;)

cam biase ary selasa 2 november 2010 one paper settle...alhamdulillah..business communication abis suda..insyallah aku da xjmpe paper ni akn dtg..aminn...bakal tiba t HR paper..urm sgt2 xtau nk wat pape..bkn nk study kn aku ni..hahaha..slamat la idea angah aku soh bwak lappy ni x mmbosankn aku..at least bley gak melepaskn ape yg x lpas kn..hahaha...mcm pe tah ayat aku ni...pape gud luck 2 u guys 4 up coming paper....haha...;)